100.000.000.000 €

100.000.000.000 €

Amb totes les presumpcions d’innocència que calguin, tothom sap que, sense judicis ni condemnes i amb causes obertes dilatades en el temps fins que caiguin en l’oblit mediàtic i en la desmemòria popular, molts (ir)responsables financers i molts components de màfies diverses, com la de la política i la construcció, continuen campant en llibertat i, el que és mes greu, tenint accés a múltiples caixes públiques i privades, com les dels bancs ara intervinguts.

No fa gaire que corre per la xarxa una pàgina web amb les fotografies d’una colla d’aprofitats, per dir-ho suament, que també recull la quantitat de diners que s’han embutxacat fins ara. Tot i que perfectament identificats, aquesta pàgina no ha servit per processar-ne cap, contràriament al famós wanted del conseller Puig, amb què el justicier català —només li falten l’antifaç i els calçotets per sobre dels pantalons— pretén liquidar la contestació ciutadana. ¡Va dat! Els guanys reportats per les prebendes, sovint autoatorgades, dels cavallers de les fotos —vegi’s que en això diguem-ne d’enriquir-se tampoc s’ha aconseguit ni de lluny la paritat de gènere— sumen en total un bon pessic que serviria per escurçar de cop les llistes d’espera de la seguretat social, obrir línies de 0-3, contractar interins a l’educació pública i un llarg etcètera.

Ara, enmig del publicitat desastre de l’economia, resulta que Europa ens ha de rescatar, i se’ns exigeix tot el nostre esforç per sortir de la crisi. Potser hi haurà gent que es creurà la història que tots anem al mateix barco que naufraga i que hi hem de posar el coll per reflotar-lo, però alguns sabem, i cada cop som més, que l’esforç l’hem de fer perquè surtin de la crisi els mateixos que ens han tirat per la borda. És el de sempre. L’esforç no l’hem de fer per transitar cap a una societat més justa, més redistributiva. El que se’ns diu, si sabem llegir entre línies, és que, com a l’antiguitat i a l’època feudal, la sort dels esclaus o dels vassalls està lligada a la sort del seu senyor. Volen evitar de totes totes que ens adonem que sense senyor ens en sortiríem molt més bé.

En aquest context d’estafa generalitzada i de mentides repetides, fan riure tots aquests hidalgos espanyols, començant pel mateix Rajoy —¿el recorden?— i la seva menina, i continuant per la colla de paniaguados de l’Atapuerca mediàtica, que amb els seus eufemismes per no dir-ne rescat, del rescat, volen camuflar que s’han hagut de ficar l’orgullo patrio on bonament els ha cabut. Per cert, ¿on és el gallardo Aznar i el seu famós llibre de PePete, publicat per la FAES?

Però no ens desviem i anem on anàvem. El famós préstec de cent mil milions d’euros (100.000.000.000 €), ¿qui l’administrarà? ¿Els mateixos que sense cap mena de vergonya ens han robat fins ara o els amics i parents que sovint ells mateixos han escollit per succeir-los en el càrrec quan ja no han pogut resistir més la pressió de l’evidència, encara que aquesta evidència no es porti als tribunals? No oblidem que, sense necessitat de traslladar-nos a Itàlia, per Génova, hi corren uns quants “pirates” suspectes d’haver ficat la mà al “cofre del Tresor” fins al colze o fins a l’aixella. I si dic que hi corren és perquè ningú els n’ha expulsat, si més no, d’una manera convincent.

Ben mirat, això del rescat és com si algú t’atraqués al caixer automàtic i, a sobre, el banc li oferís un préstec per “ajudar-te”. ¡Que Déu, doncs, ens agafi confessats! Encara que per aquesta via no ens podem fer gaires il·lusions: Rouco i els seus germans estan amb ells.

15-VI-2012

 

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en Articles sociopolítics i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s